Festival “Utrecht over Utrecht”

Utrecht over Utrecht 20123

Speciaal voor festival Utrecht over Utrecht maakte we een korte montage (6 minuten) van de film. Onze inzending kwam door de selectie en zat uiteindelijk bij de vier beste inzendingen. Paul van de Lugt, directeur van RTV Utrecht, schreef: “[…] technisch uitstekend […] goed vertelde oral historie. er worden specifieke herinneringen aan de wijk en de bewoners opgehaald, maar op zo’n manier dat het verhaal ook aanspreekt voor mensen die Bilthoven en de wijk niet kennen.”

RTV Utrecht maakte een eigen selectie uit de ingezonden films voor het festival die zondag 24 juni te zien is op de regionale zender, onze film komt ieder uur voorbij – kijken dus!

De film werd ‘s ochtends vertoond tijdens de tweede ronde van het festival. Erg leuk om je werk op een groot scherm in een bioscoop te zien!

Utrecht over Utrecht 20124

Die avond was ook de prijsuitreiking. Helaas niet gewonnen maar de winnende inzending was dan ook een prachtige kunstige fictiefilm over de stad.

Utrecht over Utrecht 20125 Utrecht over Utrecht 20121

Al met al een leuke ervaring, nu gaan we natuurlijk hard aan het werk om de film, die uiteindelijk toch een stuk langer gaat worden, af te maken!

Utrecht over Utrecht 20122 Utrecht over Utrecht 20126

Leave a Comment.